
Brokolicovo-hubový nákyp
Niekto tomu hovorí predveľkonočný pôst, niekto jarný detox, ale je pravda, že jar nie...

Sladký toast vo vajíčku
Bagetky namočené vo vajciach sme obaľovali v ovsených vločkách, aby sme pridali zdravú surovinu. Nie je to...

Čokoládová babka s orechmi
Vynikajúci kysnutý koláč od víťaza štvrtej série cukrárskej šou Pečie celé Slovensko, Pavla Nikova.

Mikiho coleslaw šalát
Populárny šalát v podaní Mikuláša Sisáka, držiteľa ceny za najlepší európsky streetfood v roku 2024.

Nátierka z batatov a cícera
Do tejto nátierky sme rozmixovali pečené bataty, ktoré jej dodali farbu aj jemne sladkastú chuť...

Šalát z pečenej cvikly s fetou a kúskami hovädzieho mäsa
Surová cvikla je pomerne tvrdá a chuťovo nevýrazná, po upečení bude však fantasticky sladká....

Základné biele rizoto s parmezánom
Vyskúšajte prípravu základného rizota krok za krokom....

Karamelky s vanilkou a čokoládou
Na zdobenie sme použili čokoládu s obsahom kakaa 60 %, pretože tú milujeme. Ale môžete...

Chrumkavá ryba s pikantným kapustovým šalátom a uhorkou
Obed, ktorý uspokojí chute aj tých najväčších gurmánov.

Bravčová krkovička špikovaná pomarančovou kôrou a sušenými slivkami
Tuk na povrchu mäsa narežeme do mriežky na malé kocky až po samotné mäso. Slivky a...

Teplý šalát z pohánky s glazovanou zeleninou
Pohánku uvaríme podľa návodu na obale vo vriacej osolenej vode. Potom scedíme a necháme odkvapkať...

Rýchla ryžová kaša
Vďaka ryžovým vločkám, ktoré absorbovali kokosové mlieko, a výraznej vôni malín je táto kaša skutočne...

Pudingová jablková torta
Jednoduchá tortička bez pečenia poteší aj šľahačkovou bodkou prevoňanou škoricou.

Mriežkový marhuľový koláč z kompótu
Ak si chceme v zime dopriať šťavnatý ovocný koláč, najjednoduchšie je použiť kompót....

Pomaly pečená kačka na jablkách
Na tie najúžasnejšie zážitky sa oplatí počkať. Dokazuje to aj táto pomaly pečená kačka na jablkách, ktorá je šťavnatá, mäkká, neodolateľná....

Gratinovaný karfiol so zemiakmi
Rúru vyhrejeme na 220 °C. Pripravíme si 4 zapekacie misy, každú s objemom 500 ml,...

Pečená tekvica špikovaná zázvorom a cesnakom
Tekvicu rozkrojíme. Ošúpaný cesnak a zázvor nakrájame do tvaru klinov a tekvicu nimi prešpikujeme. Pri...

Karamelky s kardamómom a pistáciami
Štipka korenia urobí zázraky, ale nesmie sa to s ním prehnať. Zelené kúsky orieškov navrchu karameliek sú na malú ozdobu aj ďalšiu chuť....

Karamelky s kávou a kakaovými bôbmi
Tento druh karameliek sme vyskúšali vyrobiť zo zlatého sirupu a druhú várku z medu....

Klasická krupicová kaša
Rozhodli sme sa vyskúšať trochu rafinovanejšiu verziu, ako je len osvedčené posypanie krupicovej kaše kakaom či škoricou....