
Rýchla pizza z chlebových placiek
Tenké chlebové placky sa v rúre upečú za pár minút dochrumkava a chutia výborne.

Cícerový šalát s pečeným karfiolom
Kombináciu cícera a karfiolu stačí raz ochutnať a vypestujete si od nej závislosť....

Pizza calzone s tekvicovou plnkou
Preložená pizza z kysnutého cesta je na pečenie v domácej rúre priamo ideálna. Všetky suroviny sa...

Moules Frites (slávky s hranolkami)
Keďže čerstvé slávky sú dostať v dobrých obchodoch aj u nás, keď na ne niekde natrafíte,...

Kurací rezeň s paradajkami a čakankou
Lombardským variantom nášho rezňa je milanesa – tenký plátok mäsa vypražený v trojobale....

Pečené zemiaky so sušenou slaninou a šalátom
Pečené zemiaky, to je dobrota vždy. Vyskúšajte skvelú kombináciu so sušenou šunkou....

Pečený losos s mandľovou krustou
Tento recept dostala Zuzana Sisáková od svojej sestry, ktorá žije v Kanade, a lososa tam...

Kysnutá pizza s ricottou, mozzarellou a so slaninou
400 g domáceho cesta na pizzu rozvaľkáme a prenesieme na plech, potrieme ho 1 PL olivového...

Bulgurový šalát s falafelom
Falafel sú chrumkavé vyprážané guľôčky z cícera, byliniek a korenia, ktoré si môžete pripraviť jednoducho aj doma....

Ovocné kysnuté knedle Josefa Maršálka
Urobte si sladký obed podľa známeho českého cukrára, ktorého poznáte z televíznej šou Peče celá země....

Flámske vafle
Nadýchané vafle vo Flámsku jedli už v stredoveku. Neskôr ich premenovali na bruselské vafle.

Zapekaná šošovica so zeleninou
Lahodná vegetariánska zmes zapečená pod zemiakovým pyré je inšpirovaná anglickou klasikou shepherd ́s pie.

Citrónová, pistáciová a mandľová granita
Granita je ľadové osvieženie, ktoré sa na Sicílii podáva so sladkou brioškou brioche col tuppo...

Šalát z nových zemiakov s uhorkou a údeným lososom
Júnovým šalátom dodajú šmrnc šťavnaté nové zemiaky. Vyskúšajte skvelú kombináciu s údeným lososom.

Nadýchaná jahodová pena s medom
Ak ste si už domov nazbierali plné košíky jahôd, určite si pripravte túto jemnú jahodovú penu s medom a vanilkou....

Špargľa na flámsky spôsob
Bielu špargľu dôkladne škrabkou očistíme. Čistenie začneme od hlavičky smerom nadol. Olúpanú špargľu potom naskladáme...

Čerešňový gél do dezertov
Tento gél je veľmi všestranný, môžete ho použiť napríklad do tortových plniek, do koláčov alebo...

Kysnutý koláč s čučoriedkami a rebarborou
Čučoriedky sú sladučké a rebarbora zas príjemne kyslastá. Preto je tento kysnutý koláč taký veľmi chutný....

Ázijský kurací šalát s rezancami
Čerstvú, krehkú zeleninu stačí doplniť jemným kuracím mäsom a skvelé ľahké jedlo je na svete.

Zapekané cestoviny so syrom a semienkami
Semienka a mandle sú skvelou chrumkavou zásobárňou zdravých olejov.

Pečené bataty plnené fazuľou
Pečené sladké zemiaky sú dobré samy osebe. My sme k nim pridali fazuľu v paradajkovej omáčke....

Kurací šalát s dresingom z kyslej smotany
Tento šalát môžete brať ako tip na spracovanie zvyškov kuraťa z víkendového obeda.